Ποδαρικό με ελπίδες

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2009 00:01

Με ελπίδες για ανάκαμψη υποδέχθηκαν το 2009 οι επενδυτές στις αγορές μετοχών, χωρίς να αφήσουν απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία και προειδοποιήσεις για ένα αβέβαιο έτος να τους επηρεάσουν αρνητικά.

Στη Wall Street στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη GM να κάνει άλμα 13%, και πετρελαιοβιομηχανίες. Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η Microsoft, η οποία ηγήθηκε της ανόδου στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά και για την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 βρήκε στήριγμα στους κλάδους ενέργειας και τραπεζών και τερμάτισε στις 853,74 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,6%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο κατά 6,2%, έχει όμως πολύ δρόμο ακόμη για να ανατρέψει τις απώλειες του 2008.

Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε και στην Ασία. Στο Χογκ Κογκ οι μετοχές ενισχύθηκαν 4,6%, με οδηγό τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.

Στις αγορές συναλλάγματος η πρώτη συνεδρίαση του έτους βρήκε το δολάριο να ενισχύεται έναντι του ευρώ και των άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Στις αγορές εμπορεύματος έντονες διακυμάνσεις παρουσίασε η τιμή του πετρελαίου. Αρχικά υποχώρησε στα 42 δολάρια για να ανακάμψει στη συνέχεια πάνω από τα 45 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα