Μειωμένο κατά 1/3 το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Δηλώσεις αξιωματούχου της ΔΕΠΑ στο Reuters
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 12:02

«Θα προμηθευτούμε φυσικό αέριο από την Τουρκία και την Ρεβυθούσα. Δεν υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού των πελατών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΔΕΠΑ.

Το ρωσικό φυσικό αέριο που λαμβάνει η Ελλάδα είναι μειωμένο κατά το ένα τρίτο λόγω της διαμάχης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τις τιμές, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ΔΕΠΑ.

«Μας ενημερώσανε σήμερα ότι θα μας διαθέσουν 4 εκατ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου από τα 6 εκατ. που ζητήσαμε, λόγω της διαμάχης», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αξιωματούχος της ΔΕΠΑ που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Θα προμηθευτούμε φυσικό αέριο από την Τουρκία και την Ρεβυθούσα. Δεν υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού των πελατών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Βουλγαρία συνεχίζει να βλέπει μια μείωση της τάξης του 10%-15% των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου τη Δευτέρα, καθώς η διαφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας επηρέασε τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη, σύμφωνα με την Bulgargaz.

Ο εφοδιασμός της Τουρκίας, της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με ρωσικό φυσικό αέριο παραμένει χαμηλός, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgargaz Dimitar Gogov στο Reuters.

«Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν επηρεαστεί, αλλά δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες», τόνισε ο Gogov. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική όταν κάποιος δεν μπορεί να ικανοποιήσει το συμβόλαιό του».

Σύμφωνα με τον Gogov, η εταιρεία του θα αναγκαστεί να μειώσει τον εφοδιασμό προς τους πελάτες αν οι εισαγωγές φυσικού αερίου υποχωρήσουν κάτω από τα 6-6,5 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα