eBay: Απαγόρευση διακίνησης προϊόντων ελεφαντόδοντου

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 18:28
UPD:18:34

Σε απαγόρευση των πωλήσεων όλων σχεδόν των προϊόντων από ελεφαντόδοντο προχώρησε η διαδικτυακή τοποθεσία δημοπρασιών eBay, μετά από τις έντονες πιέσεις φορέων.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις υπέρ της διατήρησης του περιβάλλοντος, 20.000 ελέφαντες εξολοθρεύονται ετησίως παρά το διεθνή εμπορικό αποκλεισμό των προϊόντων από ελεφαντοστό που τέθηκε σε εφαρμογή το 1989.

Η απαγόρευση καλύπτει και τα κοσμήματα-αντίκες που κατασκευάστηκαν πριν από την εφαρμογή της διεθνούς εμπορικής απαγόρευσης το 1989, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent. Τα μόνα προϊόντα που επιτρέπεται να διακινούνται μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας είναι τα πιάνα με πλήκτρα ελεφαντοστού και τα ξύλινα έπιπλα με περιορισμένα διακοσμητικά στοιχεία που κατασκευάστηκαν πριν από το 1900.

Έρευνα που διεξήγαγε το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων (IFAW) αποκάλυψε ότι σε διάστημα έξι εβδομάδων πουλήθηκαν μέσω Διαδικτύου περισσότερα από 7.000 αντικείμενα από ελεφαντοστών και ότι το 63% εξ’ αυτών διατέθηκε μέσω της eBay.

Ο εκπρόσωπος της eBay δήλωσε ότι «εξαιτίας του μοναδικού χαρακτήρα που έχει η παγκόσμια διαδικτυακή αγορά της eBay και της πολυπλοκότητας του χαρακτηρίζει τη διάθεση προϊόντων από ελεφαντόδοντο, αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε την πώληση ανάλογων προϊόντων μέσω της διαδικτυακής μας τοποθεσίας. Εκτιμούμε την υποστήριξη που μας παρείχε η IFAW και επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας με σκοπό την επιβολή της παγκόσμιας απαγόρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα