Βρετανία: Υφεση και κακή ποιότητα υπηρεσιών απειλούν τον τουρισμό

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 12:24

Οι υπηρεσίες κακής ποιότητας και οι υψηλές τιμές επιφέρουν κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα του τουρισμού κρατώντας τους ξένους επισκέπτες μακριά από τη Βρετανία, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος τουρισμού της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στον The Independent, ο Κρίστοφερ Ροντρίγκες, πρόεδρος της VisitBritain, της επίσημης υπηρεσίας τουρισμού της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι 50.000 εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας κινδυνεύουν φέτος να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της ύφεσης και της κατώτερης ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

«Κάποτε οι επισκέπτες ανέχονταν τις υπηρεσίες χαμηλότερης ποιότητας. Οι σημερινές συνθήκες, όμως, επιτάσσουν την υψηλή ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Η μη ικανοποιητική σχέση κόστους-αξίας και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες έχουν ήδη κοστίσει αρκετές θέσεις εργασίας και θα κοστίσουν ακόμη περισσότερες μεσούσης της ύφεσης», προειδοποιεί ο Ροντρίγκες.

Σε 32 εκατομμύρια ανέρχονται οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βρετανία ετησίως, ενώ τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό ανήλθαν σε 114 δισ. λίρες το 2008. Συχνά, ωστόσο, οι ξένοι και εγχώριοι τουρίστες διαμαρτύρονται ότι οι «υπάλληλοι τους εξυπηρετούν χωρίς χαμόγελο» και ότι δεν τους αντιμετωπίζουν με την ευγένεια που συναντούν στα θέρετρα της Μεσογείου, της Αμερικής και της ¶πω Ανατολής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα