Medsana: Αισιοδοξία για το 2009

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009 10:15

Η εταιρεία παροχής διαγνωστικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών της Ρουμανίας, MEDSANA BUCHAREST MEDICAL CENTER SRL (100% θυγατρική της Ιατρικό Αθηνών ΑΕ) εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της το 2009 θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 12,5 εκατ. ευρώ, ή 25% υψηλότερα σε σχέση με το 2008, ενώ τα κέρδη της (σε όρους EBITDA) θα προσεγγίσουν το 1 εκατ. ευρώ.

«Το 2008 ήταν έτος εδραίωσης της αγοράς ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, η οποία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 30% περίπου. Η MEDSANA κατέγραψε μία σημαντική ανάπτυξη σε όρους κύκλου εργασιών, ενώ η αύξηση των κερδών της ήταν ηπιότερη με δεδομένο τις αυξημένες δαπάνες για μισθούς. Η εκτίμηση για τον κύκλο εργασιών του 2008 ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου ενώ για τα κέρδη σε 750 χιλ. ευρώ», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Βασίλης Χανιώτης, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα του 2009 ενδέχεται να κυμανθούν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την πιθανή υποτίμηση του λέι.

Από την άλλη μεριά, στους παράγοντες που θα ασκήσουν θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2009 περιλαμβάνεται η πλήρης λειτουργία της κλινικής στο Ploiesti, η έναρξη της λειτουργίας της νέας κλινικής στο Βουκουρέστι καθώς και νέων τμημάτων στις ήδη υπάρχουσες κλινικές της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2000 μέχρι σήμερα το MEDSANA κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις της Ρουμανίας, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρουμανίας και το Δήμο Βουκουρεστίου.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα