Νέα πτώση του δείκτη Ifo στη Γερμανία

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 11:32
UPD:11:44

ΠΤΩΣΗ για έβδομο συνεχόμενο μήνα σημείωσε το Δεκέμβριο ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου ο οποίος αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε στις 87,1 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 11 μηνών, από 87,3 μονάδες το Νοέμβριο. Ωστόσο, η πτώση αυτή ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στις 87 μονάδες.

Αναλυτικότερα, ο επιμέρους δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες διαμορφώθηκε στις 76,8 μονάδες από 79 μονάδες το Νοέμβριο κυρίως λόγω των περιορισμένων λιανικών πωλήσεων. Ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών -για την πορεία της οικονομίας κατά το επόμενο εξάμηνο- αυξήθηκε στις 97,9 μονάδες το Δεκέμβριο από 95,8 το Νοέμβριο.

«Η υποχώρηση του βασικού δείκτη αντανακλά κατά κύριο λόγο την επιδείνωση των τρεχουσών επιχειρηματικών συνθηκών, καθώς ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά από το Μάιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Χανς-Βερνέρ Ζιν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα