Νέο αεροσκάφος παρέλαβε η Cyprus Airways

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 13:14

Το ένα από τα δύο νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A330-200 που είχε παραγγείλει παρέλαβε η Cyprus Airways. Το αεροπλάνο φέρει το όνομα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το δεύτερο αεροσκάφος του ίδιου τύπου θα παραδοθεί στις αρχές Απριλίου του 2003 και θα ονομαστεί «Κερύνεια».

Μιλώντας στην πανηγυρική εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο πρόεδρος της εταιρείας Χάρης Λοϊζίδης, χαρακτήρισε την ημέρα ξεχωριστή για την ιστορία της εταιρείας, γιατί όπως είπε, «υποδεχόμαστε τη νέα ναυαρχίδα του στόλου μας, το υπερσύγχρονο Airbus A330-200, μπαίνοντας έτσι σε μια νέα εποχή ανανέωσης και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο αεροσκάφος Airbus A330-200 διαθέτει 250 θέσεις, 30 στη θέση business και 265 στην οικονομική θέση, ευρύχωρη καμπίνα, άνετα καθίσματα, σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας με προσωπικό βίντεο για κάθε επιβάτη, τηλέφωνα, δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικό που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στη διάρκεια της πτήσης. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στα δρομολόγια Λάρνακα-Λονδίνο και Λάρνακα-Παρίσι.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε επίσης, ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές απέδειξαν ότι είναι σε θέση να ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις των καιρών και να δίνουν δυναμικές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής μας. Η εταιρεία μας προχωρά με αποφασιστικά βήματα στον πλήρη εκσυγχρονισμό της, εισάγοντας τεχνολογικά συστήματα και πρακτικές ανάλογα με εκείνα των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών και άλλων αεροπορικών εταρειών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Cyprus Airways, παρέλαβαν και δρομολόγησαν στις πτήσεις Αθήνα-Λάρνακα δύο επίσης τελευταίας τεχνολογίας Airbus A319 126 θέσεων, 12 business και 114 οικονομικές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα