Ανώτατα όρια υπερωριών για υπαλλήλους Δήμων και Κοινοτήτων

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 10:01

Τα ανώτατα όρια των υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων οι οποίοι εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας εκτελούν και την υπηρεσία των ληξιαρχείων, καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.

Ειδικότερα με την απόφαση καθορίζονται τα ακόλουθα όρια των υπερωριών.

-Των Διοικητικών Υπαλλήλων που εκτελούν καθήκοντα Ληξίαρχου των Δήμων και Κοινοτήτων:

α. Πληθυσμού μέχρι χιλίων πεντακοσίων (1.500) κατοίκων, μέχρι είκοσι πέντε (25) ώρες μηνιαίως.

β. Πληθυσμού από χιλίων πεντακοσίων και ενός (1.501) κατοίκων και μέχρι πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων, μέχρι τριάντα (30) ώρες μηνιαίως.

γ. Πληθυσμού από πέντε χιλιάδων και ενός (5.001) κατοίκων και μέχρι δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων μέχρι τριάντα πέντε (35) ώρες μηνιαίως

δ. Πληθυσμού από δέκα χιλιάδων και ενός (10.001) κατοίκων και μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων μέχρι σαράντα (40) ώρες μηνιαίως.

ε. Πληθυσμού από είκοσι πέντε χιλιάδων και ενός (25.001) κατοίκων και μέχρι πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων, μέχρι σαράντα πέντε (45) ώρες μηνιαίως.

στ. Πληθυσμού από πενήντα χιλιάδων και ενός (50.001) κατοίκων και άνω, μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως.

-Των Διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν την εργασία της υπηρεσίας των Κοινοτήτων που στερούνται Γραμματέα ανεξάρτητα από τον πληθυσμό, είτε πρόκειται για μόνιμο Διοικητικό Υπάλληλο παραπλήσιου ΟΤΑ είτε πρόκειται για Δημόσιο Υπάλληλο ή Υπάλληλο ΝΠΔΔ μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως.

-Των Διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν τη διοικητική και λογιστική εργασία της υπηρεσίας των Ιδρυμάτων, των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που στερούνται τακτικού προσωπικού του διοικητικού κλάδου μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως, κατά τις διακρίσεις της περίπτωσης Ι.

-Των διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν τη διοικητική και λογιστική εργασία των Συνδέσμων ΟΤΑ οι οποίοι στερούνται τακτικού προσωπικού του διοικητικού κλάδου μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως, κατά τις διακρίσεις της περίπτωσης Ι.

Ως πληθυσμός λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός του Δήμου ή της Κοινότητας της έδρας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα