Α. Τσοχατζόπουλος: Σύντομα σ/ν για την πλήρη αναδιάρθρωση της αγοράς οπωροκηπευτικών

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 15:13
UPD:15:15

Στην αρχή του νέου χρόνου το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου για την πλήρη αναδιάρθρωση της αγοράς οπωροκηπευτικών.

Παράλληλα, με σκοπό τη συγκράτηση των τιμών και στα βιομηχανικά προϊόντα, ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών και διαλόγου με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να υπάρξει γενικότερη αυτοσυγκράτηση στην αγορά.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσοχατζόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της δέσμης προτάσεων και πολιτικών του υπουργείου Ανάπτυξης κατά την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, ενώ ανέφερε ακόμα ότι σε υψηλές αυξήσεις έχει δηλώσει πως προτίθεται να προχωρήσει μια μικρή μερίδα επιχειρήσεων.

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Προεδρία, ο υπουργός ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν 25 εκδηλώσεις στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης. Τόνισε ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία σε μια σημαντική ιστορική στιγμή με δεδομένη την απόφαση για την ένταξη της Κύπρου, αλλά και σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η ύφεση σε όλη την Ευρώπη δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας για βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, αύξηση απασχόλησης και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία ότι η εθνική στρατηγική ταυτίζεται με πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή πολιτική. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δοθεί έμφαση στην παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις, την ενσωμάτωση της καινοτομίας στις οικονομικές δραστηριότητες, τη διάχυση και ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας, τη βιομηχανική πολιτική, τον τουρισμό και την ανάπτυξη, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα