Wall Street-Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 16:06
UPD:16:12

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ είναι οι εκτιμήσεις αναλυτών σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε η είδηση ότι η εταιρεία Conseco κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της (νόμος περί χρεοκοπίας), ενώ έντονη αβεβαιότητα εξακολουθεί να επικρατεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ.

Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ημιαγωγών Micron Technology.

Πιο συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 52 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας ύψους 23 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις ζημίες της Micron στο 2003 και το 2004 ενώ μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 10 δολάρια από 16 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει διάχυτη εντύπωση ότι τα εταιρικά αποτελέσματα δεν πρόκειται να σημειώσουν αισθητή βελτίωση», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στέλεχος της αμερικανικής PanAgora Asset Management.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγησή της για την μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών.

Η μετοχική τιμή της Intel στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,41%.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Bear Sterns (τετάρτου τριμήνου), Oracle (δευτέρου τριμήνου) και Palm (δευτέρου τριμήνου) τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στα 35,1 δισεκ. δολ. έναντι 37,1 δισεκ. δολ. το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8.535,39 μονάδες μειωμένος κατά 1,07% και ο Nasdaq στις 1.392,05 μονάδες με απώλειες 0,59%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα