RBS: Πουλάει το ποσοστό της στην Bank of China

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 13:59
EPA/MARTIAL TREZZINI

Σε πώληση του μεριδίου της στην Bank of China ανακοίνωσε πως προχωρά η μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα της Βρετανίας, Royal Bank of Scotland, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, η RBS θα διαθέσει σε επενδυτές 10,8 δισ. μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, έναντι 1,68-1,71 δολάρια Κονγκ Κονγκ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία του ποσοστού ανέρχεται στα 2,3 δισ. δολάρια.

Ο Στίβεν Χέστερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της βρετανικής τράπεζας το Νοέμβριο έπειτα από τη διάσωσή της από την κυβέρνηση, αναζητά τρόπους βελτίωσης του ισολογισμού της RBS, στον απόηχο διαγραφών άνω των επτά δισ. στερλινών το 2008.

Οι RBS, Bank of America και Goldman Sachs είναι μεταξύ των χρηματοοικονομικών ομίλων που απέκτησαν ποσοστά σε κινεζικές τράπεζες προτού αυτές εισέλθουν στα χρηματιστήρια, το 2005 και το 2006.

Αν και οι επενδυτές επισήμαιναν τη «στρατηγική» φύση των εξαγορών τους, οι διαγραφές και πιστωτικές απώλειες, συνολικού ύψους 738 δισ. δολαρίων, που έχουν καταγράψει οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι σε όλο τον κόσμο από το 2007, κατέστησαν αναγκαίες τις πωλήσεις των ποσοστών αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα