Αρνητικό κλίμα στη Ν.Υ.

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 16:53
UPD:17:03

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στη Wall Street μετά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της Micron Technology και την είδηση ότι η εταιρεία Conseco κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της.

Στις 16:48 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,64% και είχε διαμορφωθεί στις 8.480 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq βρισκόταν στις 1.374,9 μονάδες μειωμένος κατά 1,23%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Micron Technology. Λίγη ώρα μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 52 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας ύψους 23 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις ζημίες της Micron στο 2003 και το 2004 ενώ μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 10 δολάρια από 16 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγησή της για την μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών.

Η μετοχή της Micron Technology έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα στα 11 δολάρια μειωμένη κατά 2,28 δολάρια σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, ενώ η μετοχή της ομοειδούς εταιρείας Intel σημειώνει πτώση κατά 1,81%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στα 35,1 δισεκ. δολ. έναντι 37,1 δισεκ. δολ. το Σεπτέμβριο. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,4% και οι εξαγωγές κατά 1%.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μετά το τέλος της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Oracle, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει ότι στο δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 8 σεντς ανά μετοχή από 10 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. H μετοχική της τιμή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,54%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα