Βουλγαρία: Απώλειες εκατ. λέβα από τη διακοπή ροής του φ. αερίου

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 08:07
UPD:10:09

Απώλειες 101 εκατ. λέβα κατέγραψαν οι βουλγαρικές επιχειρήσεις από το πρόβλημα στη διανομή του ρωσικού φυσικού αερίου, στο δίκτυο αγωγών της γειτονικής χώρας, κατά την εβδομάδα από 6 έως 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στανίσεφ.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι επηρεάστηκε η λειτουργία 368 εταιριών, ενώ η Bulgargaz βρίσκεται σε άμεση επαφή τόσο με τη Gazprom, όσο και με τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές. Παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός του βουλγαρικού δικτύου αγωγών έχει αρχίσει από χθες το πρωί, η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε για τη διαχείριση της κρίσης στον τομέα του φυσικού αερίου θα παραμείνει επιχειρησιακή.

Παράλληλα, τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο συγκρότησης διυπουργικής επιτροπής, προκειμένου να αξιολογηθεί ο βαθμός και το επίπεδο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, που προκάλεσε ο τερματισμός της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και η αποκατάσταση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Βουλγαρία, στα φυσιολογικά τους επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα