Αυστρία: Νέος δείκτης στο Χρηματιστήριο για τη ΝΑ Ευρώπη

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 12:19

Ενα νέο δείκτη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με την ονομασία CEE Responsible Investment Universe (CEERIUS), καθιέρωσε το Χρηματιστήριο της Βιένης.

Στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου, που «φιλοξενεί» τη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως ο νέος δείκτης περιλαμβάνει οκτώ εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης από τη Σερβία, την Κροατία και τη Σλοβενία, καθώς επίσης και εννέα εταιρίες από την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία.

Ο δείκτης περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες βάσει της κοινωνικής και οικολογικής τους ποιότητας, που διαπραγματεύονται στα Χρηματιστήρια της κεντρικής, ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δείκτης περιλαμβάνει τη σερβική Sojaprotein, τρεις επιχειρήσεις από την Κροατία, την κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson Nikola Tesla, την παραγωγό ηλεκτρονικού εξοπλισμού Koncar Elektroindustrija και την παραγωγό τροφίμων, ποτών και φαρμάκων Podravka. Επίσης, ο δείκτης περιλαμβάνει τέσσερις σλοβένικες εταιρείες - την παραγωγό οικιακών συσκευών Gorenje, τη φαρμακοβιομηχανία Krka, την Luka Koper, εταιρεία διαχείρισης λιμένων και την Telekom Slovenije.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα