Aegean Airlines: Στα 2 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη προ αποσβέσεων του 2002

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 17:38

Την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα συνεχίζουν να στηρίζουν οι μέτοχοι της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, που κατέθεσαν πρόσφατα εκδήλωση ενδιαφέροντος, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας, επισημαίνεται σε σε σχετική ανακοίνωση.

Για το 2003 η Aegean εξετάζει την αύξηση του στόλου της με δύο επιπλέον αεροπλάνα τύπου Boeing 737 καθώς και την προσθήκη δύο-τριών νέων προορισμών. Στους προορισμούς για το εσωτερικό υπό εξέταση είναι η Χίος και η Κως, ενώ για το εξωτερικό η Κωνσταντινούπολη, η Λάρνακα, η Σόφια και το Κάιρο. Για ορισμένους από τους παραπάνω προορισμούς εξωτερικού η Aegean Airlines αναφέρει ότι έχει επανειλημμένως ζητήσει άδεια εκτέλεσης πτήσεων από την Υ.Π.Α.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2002 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 205 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας έτσι υπερδιπλασιασμό των μεγεθών της σε σχέση με το 2000 (κύκλος εργασιών 70 εκατ. ευρώ) και αύξηση 15% σε σχέση με το 2001 (συγκρινόμενο με το άθροισμα των Aegean και Cronus για το έτος).

Για το 2002 τα κέρδη προ αποσβέσεων εκτιμώνται στα 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία το μερίδιο εσόδων της στην αγορά εσωτερικού έφτασε στο 49,4% παρουσιάζοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (στοιχεία BSP/ΙΑΤΑ, Ιανουάριος – Νοέμβριος 2002). Σε επίπεδο αριθμού επιβατών η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αποσπάσει ποσοστό 45% στους προορισμούς εσωτερικού που καλύπτει με πτήσεις της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα