Βουλγαρία: Απαράδεκτη η ομηρία της Ευρώπης

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 16:37
EPA/OLEG POPOV

«Είναι απολύτως απαράδεκτο οι ευρωπαϊκές χώρες να γίνονται όμηροι μιας διμερούς διαφοράς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός τη Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ στους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου, μετά από συνάντηση που είχε, μαζί με τους ομολόγους του της Σλοβακίας και της Μολδαβίας, με το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Κατά τον κ. Στανίσεφ, η συνάντηση με τον κ. Πούτιν αποτελεί «ένδειξη της καλής πρόθεσης της ρωσικής πλευράς να συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της τροφοδοσίας των Βαλκανίων και της Ευρώπης με αέριο, με διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες αλλά και ανάμεσα στους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες των δύο χωρών».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του μεσολαβητή σε αυτή τη διαφορά».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Στανίσεφ στη Μόσχα, περιλαμβάνει, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και επίσκεψη στα γραφεία της Gazprom.

Όπως μετέδωσε σε ανταπόκριση του από τη ρωσική πρωτεύουσα το κρατικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας, μετά τη συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο κ. Μεντβέντεφ, ο κ. Στανίσεφ και ο υπουργός Ενέργειας Πέταρ Ντιμιτρόφ θα αναχωρήσουν για τον Κίεβο, όπου θα έχουν επαφές με την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα