Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των βουλγαρικών BTC και Vivatel

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 16:56
UPD:16:58

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση του μεγαλύτερου παρόχου σταθερής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία BTC με τη θυγατρική του στην κινητή τηλεφωνία, Vivatel.

«Μεσοπρόθεσμα, η συγχώνευση αναμένεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της BTC και τη θέση της στην αγορά, καθιστώντας την εταιρεία δυναμικό και ευέλικτο πάροχο που ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BTC.

Η διαδικασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 και είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους δύο βασικούς «παίκτες» της κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, την αυστριακή Mobitel και την θυγατρική της Cosmote, Globul.

Όπως υποστήριζαν, «η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει έναν νέο τύπο παρόχου, ο οποίος θα εκμεταλλευτεί τη μονοπωλιακή θέση του BTC στη σταθερή τηλεφωνία, εις βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Στις προθέσεις της BTC περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της, προκειμένου εντός του τρέχοντος έτους να λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» ενός brand. Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά της περιουσίας της BTC Mobile (σ.σ. διαχειρίζεται το σήμα Vivatel) στην BTC, η οποία, με τη σειρά της, θα αναλάβει τις ευθύνες του παθητικού της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα