Οι όροι για μειωμένη φορολογία κερδών των εταιρειών που κάνουν προσλήψεις

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 18:17

Με μειωμένο φορολογικό συντελεστή 32,5% από 35% θα φορολογηθούν για τα φετινά τους κέρδη οι επιχειρήσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια του έτους προχώρησαν σε προσλήψεις. Αυτό ισχύει για τις επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους κατά 5% έως 12,5% ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου αυτού, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2002.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις αυτές να μην απολύσουν το προσωπικό αυτό κατά τη διάρκεια του 2003. Επίσης προϋπόθεση είναι οι προσλήψεις να αφορούν σε μόνιμο προσωπικό.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση κατά το επόμενο έτος μειώσει το προσωπικό της, τότε υποχρεούται να υποβάλλει εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να φορολογηθεί με τον αυξημένο φορολογικό συντελεστή. Αν όμως η ίδια επιχείρηση κατά το 2003 προχωρήσει σε νέες προσλήψεις και αυξήσει το προσωπικό της στα επίπεδα που ήταν πριν από τις απολύσεις, τότε θα φορολογηθεί εκ νέου με το μειωμένο φορολογικό συντελεστή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα