Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Posco

Μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 10:58
UPD:11:02
REUTERS/SEO KYUNG-RI

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τρίτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ασίας Posco υπέβαλε ο Λι Κου Τεκ, καθώς τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 721 δισ. γουόν (521 εκατ. δολάρια) από 713 δισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Η κερδοφορία ήταν 30% χαμηλότερη από τα 1,03 τρισ. γουόν που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ο Λι, που θα αποχωρήσει από την Posco στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε πως η χαλυβουργία χρειάζεται μια νέα διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση. Μεταξύ των πιθανών αντικαταστατών του φέρονται να είναι οι Γιουν Σοκ Μαν, νυν πρόεδρος της Posco, και Τσουνγκ Ζουν Γιανγκ, επικεφαλής της μονάδας Posco Engineering & Construction Co.

Η εταιρεία, η οποία είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα πως τα κέρδη του Ιανουαρίου θα είναι τα χειρότερα στην 40χρονη ιστορία της, θα μειώσει την παραγωγή έως 12% φέτος.

Οι μετοχές της υποχώρησαν σήμερα στη Σεούλ κατά 5,3% στις 359.000 γουόν. Πέρυσι, κατέγραψαν απώλειες 34%, τις υψηλότερες σε διάστημα οκτώ ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα