Οι καλοί τρόποι κάνουν τον επαγγελματία

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 16:51

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί αναδείχθηκαν ως οι εργαζόμενοι με τους πλέον εκλεπτυσμένους τρόπους, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η αυστραλιανή εταιρεία Servcorp.

Οι Αυστραλοί ξεχώρισαν για τους λιγότερο «πολιτισμένους» τρόπους τους στο χώρο εργασία.

Οι συμπεριφορές που αξιολογήθηκαν από την πολυεθνική εταιρεία οργάνωσης γραφείων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πρωινή καλημέρα στους συναδέλφους, το κέρασμα των επισκεπτών, τις υψηλόφωνες συζητήσεις, τη χρήση ύβρεων και τις ομιλίες με κινητά τηλέφωνα.

Η χρήση της γραφικής ύλης χωρίς άδεια και οι προσωπικές ερωτήσεις στους συναδέλφους εντάσσονται στο πλαίσιο της ενοχλητικής συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία φαίνεται να είναι οι πιο ευαισθητοποιημένες χώρες ως προς την επαγγελματική συμπεριφορά, αν και σε αντίστοιχη ερώτηση, το 60% των συμμετεχόντων υπέδειξε την Ιαπωνία ως τη χώρα με τον πιο αυστηρό επαγγελματικό κώδικα.

Οι ¶γγλοι και Αμερικανοί φαίνεται ότι είναι πιο εύθικτοι από τους συναδέλφους τους στη Μέση Ανατολή, την Ιαπωνία και την Κίνα, κράτη που παραμένουν πιστά στην μακρόχρονη πολιτιστική τους κληρονομιά.

Αντίθετη εικόνα εμφανίζουν οι Αυστραλοί, με το 25% εξ’ αυτών να θεωρούν απόλυτα φυσικό το να βρίζουν στο χώρο εργασίας –μια συμπεριφορά που για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής είναι άκρως προσβλητική.

Σχεδόν όλοι οι Αυστραλοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν θα δίσταζαν να απευθυνθούν στο αφεντικό τους χρησιμοποιώντας τον ενικό αριθμό, κάτι που στην Κίνα θεωρείται αδιανόητο.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί, συνεχίζει η έρευνα, μιλούν δυνατά, δέχονται προσωπικές κλήσεις και κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις στους συναδέλφους τους, αλλά τους ενοχλεί ιδιαίτερα να μην κερνά κάποιος τους καλεσμένους του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα