Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές οδηγώντας τον δείκτη Nikkei στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ετών. Οι μετοχές της Seven-Eleven Japan Co. και της KDDI Corp. σημείωναν απώλειες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο μήνα.

Ο Nikkei υποχωρούσε κατά 0,5% φθάνοντας στις 8.306,28 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Νωρίτερα ο δείκτης έφθασε τις 8.256,52 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο της 18ης Μαρτίου του 1983.

Ο Topix έχανε ποσοστό 0,6% φθάνοντας στις 811,25 μονάδες. Οι επενδυτές εκτός Ιαπωνίας ήταν εκείνοι που προχώρησαν κυρίως σε πωλήσεις, μετά την κυβερνητική ανακοίνωση χθες ότι η τρίτη οικονομική ύφεση σε μια δεκαετία είναι γεγονός, καθώς η παραγωγή υποχωρεί και μειώνονται οι θέσεις εργασίας.

«Η υποχώρηση της αγοράς αντικατοπτρίζει την απογοήτευση από την έλλειψη χρονικών περιθωρίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας», ανέφερε ο Graeme Sinclair, ο οποίος διαχειρίζεται τρία δισ. δολ. σε ασιατικές μετοχές με την Aberdeen Asset Management Asia Ltd. στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας ότι : «Υπήρξε υπό όρους «παράδοση» των ξένων επενδυτών». Ο Sinclair κρατά μετοχές της Canon Inc. και της Olympus Optical Co.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 1,1%. Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Ν. Ζηλανδία κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι δείκτης στο Χογκ Κογκ, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, σημείωναν απώλειες.

Κλειστές είναι οι αγορές στη Ν. Κορέα καθώς σήμερα γίνονται οι προεδρικές εκλογές στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα