Πρόταση Πούτιν στην Eni για ευρωπαϊκή κοινοπραξία για το φ. αέριο

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 22:04
UPD:16/01/2009 09:38

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στην ιταλική εταιρεία Eni τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που στόχο θα έχει να επέμβει για την παράδοση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη σε μια προσπάθεια επίλυσης της διαμάχης που έχει ανακύψει μεταξύ Μόσχας και Κίεβου, ανακοινώθηκε σήμερα από την ηγεσία της ιταλικής εταιρείας Eni.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν που μου ζήτησε να δημιουργήσω μια κοινοπραξία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες χρησιμοποιώντας τους αγωγούς που διασχίζουν την Ουκρανία μέσω των οποίων το ρωσικό αέριο παραδίδεται στην Ευρώπη» δήλωσε από τη Μόσχα ο επικεφαλής της Εni, Πάολο Σκαρόνι, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Στόχος αυτής της κοινοπραξίας θα είναι να πληρώνει εκ των προτέρων ένα δασμό για την τεχνολογία κυκλοφορίας του αερίου που θα επιτρέπει στους ουκρανικούς αγωγούς και στους σταθμούς πίεσης να λειτουργούν, ώστε να επαναρχίσουν οι παραδόσεις του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη αναμένοντας μια τελική συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Eni κ. Σκαρόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα