Moody's: Στο Α1 ο δήμος Αθηναίων

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 10:30

Στην κατηγορία Α1 διατηρεί την αξιολόγηση του δήμου Αθηναίων, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's στην ετήσια έκθεσή του, και θεωρεί ότι οι προοπτικές του είναι σταθερές.

Η κατάταξη αυτή, σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά την καλή και βελτιωμένη οικονομική διαχείριση του Δήμου Αθηναίων, το συντηρητικό επίπεδο δανεισμού σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εικόνα των βασικών οικονομικών του μεγεθών.

Μέσα στο σημερινό ρευστό κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας που απορρέει από τη διεθνή κρίση, η διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου της Αθήνας και η θετική εκτίμηση των προοπτικών του αποτελεί αναγνώριση της ορθότητας των επιλογών και της συνετής οικονομικής διαχείρισης που ασκεί η σημερινή δημοτική Αρχή.

Στη βαθμολόγηση λαμβάνεται υπόψη η περιορισμένη δημοσιονομική ευελιξία, και η υπάρχουσα σφιχτή οικονομική ρευστότητα.

Ο οίκος θεωρεί ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για την ανάγκη στήριξης της Αθήνας από την κεντρική κυβέρνηση, και το αποδίδει αφενός στη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει προέλθει από την ανάληψη διευρυμένων αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με αποδοτικότερες διαδικασίες ελέγχου από την κεντρική κυβέρνηση και αφετέρου, στο στρατηγικό ρόλο της Αθήνας στην οικονομία της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα