Intel: «Βλέπει» βελτίωση των περιθωρίων στο β’ εξάμηνο

Κάμψη 90% στα κέρδη δ' τριμήνου
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:48
UPD:12:55

Σε «υγιή» επίπεδα αναμένεται να επανέλθουν τα περιθώρια της Intel στο δεύτερο εξάμηνο, προέβλεψε η διοίκηση της εταιρείας, την Πέμπτη, στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 90% στα 234 εκατ. δολάρια ή τέσσερα σεντς ανά μετοχή, από 2,27 δισ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται διαγραφές περίπου ενός δισ. δολαρίων από την επένδυση στην Clearwire.

Οι μετοχές της Intel ενισχύθηκαν χθες κατά 4%, επηρεάζοντας θετικά το κλίμα στη Wall Street. Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, κατέγραψαν απώλειες 64%.

Ευρείες ήταν οι ανησυχίες στους κόλπους των επενδυτών ότι η Intel θα αναθεωρούσε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου. Η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε, παρόλα αυτά, πως δεν θα παράσχει προβλέψεις αλλά «για εσωτερικούς σκοπούς, σχεδιάζει αυτή τη στιγμή έσοδα ύψους περίπου επτά δισ. δολαρίων».

Σημειώνεται ότι η μέση εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για έσοδα 7,2 δισ. δολαρίων.

Η διοίκηση της Intel προειδοποίησε ότι τα μικτά περιθώρια θα υποχωρήσουν στο πρώτο τρίμηνο, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν αργότερα μέσα στο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα