Καναδάς: Αθλητικό χωριό προϋπολογισμού ενός δισ. δολ.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 08:02

Εγκριση για τον δανεισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την ολοκλήρωση του αθλητικού χωριού στην παραλία του Βανκούβερ πήρε η πόλη, προϋπολογισμού ενός δισ. δολαρίων.

Οι πολιτικοί της Βρετανικής Κολομβίας ψήφισαν ομόφωνα να επιτρέψουν στο δήμο του Βανκούβερ να δανειστεί 450 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να τεθεί το ζήτημα σε δημοψήφισμα.

Οι βουλευτές συζήτησαν το νόμοσχέδιο επι 20 ολόκληρες ώρες το Σαββατοκύριακο, αντιμαχόμενοι την αντιπολίτευση του Νεοδημοκρατικού Κόμματος, που κατηγορεί την κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας ότι έκρυψε τις πραγματικές δαπάνες των εγκαταστάσεων των χειμερινών Ολυμπιακών στο Βανκούβερ και το Γουίστλερ.

Η αρχηγός των Νεοδημοκρατών Κάρολ Τζέιμς αφού έφερε τα επιχειρήματά της στη Βουλή είπε πως υποστηρίζει τελικά το έργο σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι προβληματισμένος με το χειρισμό των Ολυμπιακών Αγώνων απο την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανικής Κολομβίας Γκόρντον Κάμπελ υποστήριξε πως η κυβέρνηση πέρασε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει σε 2000 εργάτες να μη χάσουν τη δουλειά τους ενώ θα γίνει ένα έργο για το μέλλον της αποβάθρας του Βανκούβερ.

Ο Κάμπελ επισήμανε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα τονώσουν την οικονομική ζωή του Βανκούβερ με τον τουρισμό που θα φέρουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα