ΤτΕ: O Ιωάννης Παπαδάκης νέος υποδιοικητής

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 18:46
UPD:18:49

Εν όψει της λήξης της θητείας του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλου στις 26.2.2009, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό τού από 5.4.2007 Μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παπαδάκη για την ως άνω κενούμενη θέση.

Ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (ΥΠΕΘΟ), Εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διακυβερνητική Συνδιάσκεψη ΕΟΚ που διαπραγματεύτηκε και προετοίμασε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του ΥΠΕΘΟ, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) στην Ουάσιγκτον και Επιστημονικός Σύμβουλος (επί θεμάτων τραπεζικής, νομισματικής και οικονομικής πολιτικής) του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Επίσης, διετέλεσε κατά καιρούς μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ερευνητικού Έργου «Παρακολούθηση και Αξιολόγηση Τραπεζικών, Νομισματικών και Μακροοικονομικών Εξελίξεων» (Συνεργασία Γενικής Τράπεζας/ Πανεπιστημίου Αθηνών). Οι τομείς ειδίκευσης και η εν γένει ερευνητική δραστηριότητα του κ. Ιωάννη Παπαδάκη ανάγονται σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής, Κεντρικής Τραπεζικής, Σχέσεων Κράτους-Τραπεζών, Τραπεζικής Διοίκησης και Διαχείρισης, Τραπεζικής Εποπτείας και Διεθνών Τραπεζικών Αγορών. Τα θέματα αυτά συνδέονται στενά με τους σκοπούς της Τράπεζας της Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα