Νέες κινητοποιήσεις αγροτών

Μπλόκο στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:31
UPD:09:43

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχώρησαν χθες αγρότες της Μακεδονίας, αποκλείοντας συμβολικά διάφορα σημεία εθνικών οδών και κεντρικών αρτηριών της περιοχής.

Ειδικότερα, συμβολικό αποκλεισμό, για μία περίπου ώρα, της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Ξάνθης, στον κόμβο της Χρυσούπολης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι αγρότες του της περιοχής του Νέστου.

Οι αγρότες έκλεισαν το πρωί την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του χωριού Γέφυρα και παρακαμπτηρίων οδών της περιοχής.

Κλειστό σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των αγροτών θα μείνει από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι το δημαρχείο της Χρυσούπολης, όπως και τα καταστήματα της περιοχής.

Χθες, τη «σκυτάλη» από τους συναδέλφους τους της Χρυσούπολης πήραν οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέκλεισαν, με περίπου 120 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, για περίπου μισή ώρα την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας.

«Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις, να υπάρξει προοπτική για την αγροτιά και να στηριχθεί αποφασιστικά το αγροτικό εισόδημα. Δεν πάει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), Ρίζος Μαρούδας.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Λουδίας», Γιάννης Κιουλπεκίδης, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), τόνισε πως η περαιτέρω στάση τους θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα -ίσως και σήμερα- στην Αθήνα με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι αγρότες της Δράμας, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, στρεμματικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω καιρικών συνθηκών, ρύθμιση των χρεών τους, μείωση του ΦΠΑ και αφορολόγητο πετρέλαιο. Ζητούν, επιπλέον, αύξηση των αγροτικών συντάξεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα