Fiat: Κοντά στην απόκτηση ποσοστού στην Chrysler

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 10:27
UPD:12:00

Σε μια προσπάθεια να «ξαναζωντανέψουν» δύο από τις ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη, η Fiat και η Chrysler ετοιμάζονται να ανακοινώσουν – πιθανόν εντός της ημέρας – συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας η ιταλική εταιρεία θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Fiat ενδεχομένως να λάβει ποσοστό 35% στην Chrysler μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Παράλληλα, θα έχει το δικαίωμα αύξησης του ποσοστού αυτού έως το 55%, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fiat δεν θα προσφέρει αμέσως μετρητά στην Chrysler. Αντιθέτως, θα αποκτήσει το ανωτέρω μερίδιο ως αντάλλαγμα για την ανακαίνιση ενός εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να κατασκευάζονται εκεί ένα ή περισσότερα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα πωλούνται στις ΗΠΑ.

Επίσης, η Fiat θα παράσχει τεχνολογία για κινητήρες και σανσμάν, ούτως ώστε να βοηθήσει την Chrysler να κατασκευάσει νέα, ενεργειακά αποδοτικότερα μικρά αυτοκίνητα, όπως αναφέρει η WSJ στο δημοσίευμά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα