Frigoglass: Νέες πρωτοβουλίες για την αναδιάρθρωση των παραγωγικών μονάδων

Κλείνει το εργοστάσιο στην Πολωνία - Μείωση προσωπικού στην Αχαΐα
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 11:10

Την απόφασή της να διευρύνει τις πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης των παραγωγικών της μονάδων ανακοίνωσε η Frigoglass, επικαλούμενη την ταχεία επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών.

Στόχος των νέων αυτών πρωτοβουλιών, όπως επισημαίνει η εταιρεία, είναι να εξασφαλιστεί ότι αυτή «θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ισχυρή θέση και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες μακροπρόθεσμες προκλήσεις ενώ παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα θετικά μακροχρόνια βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς».

Ειδικότερα, πέρα από τα προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, η Frigoglass προτίθεται να προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας στην Πολωνία και να μειώσει σημαντικά τη δυναμικότητά της στο εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα στην Ελλάδα.

«Η απόφαση να περιορισθεί το εργατικό δυναμικό της μονάδας της Κάτω Αχαΐας με την ένταξη 120 εργαζομένων σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αντιπροσωπεύει τη βέλτιστη λύση για την επιβίωση της μονάδας και τη διασφάλιση των εναπομενουσών 90 θέσεων εργασίας», επισημαίνει η εταιρεία, διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσει για την παροχή ευνοϊκών όρων αποζημίωσης σε εκείνους που επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη.

Η διαδικασία διαβούλευσης στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου 2009, ενώ το κόστος του συνολικού πακέτου της προταθείσας εθελούσιας εξόδου υπολογίζεται σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καταγραφεί ως έκτακτο έξοδο στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2008 η Frigoglass είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Νορβηγία και τη συρρίκνωση του εργοστασίου της στην Πολωνία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα