Σε χαμηλά ενός μηνός η τιμή του αργού

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 13:03
UPD:13:05

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχώρησε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα βαθύνει, περιορίζοντας τη ζήτηση ενέργειας.

Στο ζοφερό κλίμα συνέβαλαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα και έδειξαν άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις αστικές περιοχές στο 4,2%, για πρώτη φορά από το 2003.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν αύξησή τους για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα.

Στη σημαντική πτώση της τιμής του αργού συμβάλλει επίσης η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, η οποία περιόρισε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.

Στις 12:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 33,29 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 3,22 δολαρίων, ή 8,82%. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τα 32,70 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 90 σεντς, ή 2,02%, στα 43,60 δολάρια το βαρέλι.

«Στους επόμενους έξι μήνες θα δούμε να ανακοινώνονται δυσάρεστα οικονομικά στοιχεία, να εθνικοποιούνται πιθανότατα τράπεζες και να αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ», επισημαίνει ο Τζόναθαν Κόρναφελ της Hudson Capital Energy.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα