ΔΕΗ: Σύνδεση αποδοχών Αθανασόπουλου με τους στόχους της Επιχείρησης

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 18:55
UPD:19:23

Στην εισήγησή του, η οποία και εγκρίθηκε από το δ.σ., ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτηρίζει αναγκαία τη σύνδεση των μεικτών αποδοχών της ανώτατης Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ με τους στόχους της Επιχείρησης.

Τη σύνδεση του 60% των αποδοχών του με την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων της Επιχείρησης εντός του 2009, πρότεινε στην εισήγησή του προς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Π. Αθανασόπουλος.

Ανάλογες περικοπές προβλέπονται και για τον αντιπρόεδρο της ΔΕΗ κ. Χατζηαργυρίου, αλλά και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ευθύμογλου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την επίτευξη διαφορετικών στόχων από τον πρόεδρο προκειμένου να φτάσουν στο 100% των μισθών τους.

Στην εισήγησή του, η οποία και εγκρίθηκε από το δ.σ., ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτηρίζει αναγκαία τη σύνδεση των μεικτών αποδοχών της ανώτατης Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ με τους στόχους της Επιχείρησης και θεωρεί ότι είναι πλέον εφικτή και ώριμη η ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 17 παρ. 2 του Καταστατικού της ΔΕΗ και η σύνδεση των αποδοχών του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας με την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων, ως εξής:

- 20% των σταθερών ετησίων αποδοχών για επίτευξη του προϋπολογισμού του έτους 2009

- 20% των σταθερών ετησίων αποδοχών για επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ελεγχόμενων δαπανών ύψους 90 εκ. ευρώ το 2009

- 20% των σταθερών ετησίων αποδοχών για επίτευξη στόχου ανάθεσης έργων κατασκευής Μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400MW.

Προτείνεται επίσης, η πρόβλεψη απόδοσης μεταβλητών αποδοχών (bonus) για το 2009 να μην ενεργοποιηθεί καθόλου, ανεξάρτητα από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας (το ίδιο ισχύει και για τον αντιπρόεδρο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ).

Τέλος, σημειώνεται ότι το σύνολο των σταθερών αποδοχών του προέδρου και διευθύνοντος ευμβούλου που θα καταβληθεί μετά την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων, παραμένει στα όρια των αντίστοιχα εγκεκριμένων αποδοχών του έτους 2008, ενώ διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διευθέτηση αφορά το έτος 2009, καθώς η σύμβασή του λήγει την 30/01/2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα