Αύξηση εμπορικών σχέσεων Ινδίας-Αφρικής

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 09:54

Τριπλάσιες εμπορικές συναλλαγές με την Αφρική θα έχει στην επόμενη πενταετία η Ινδία, φθάνοντας τα 100 δισ. δολ. σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς η χώρα προσπαθεί να συσφίξει τις σχέσεις στην περιοχή όπου η Κίνα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.

Παρά την οικονομική συρρίκνωση η Ινδία σχεδιάζει σειρά έργων στο γεωργικό τομέα, τις μικρές βιομηχανίες, τις μεταλλουργίες, στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, στους αγωγούς φυσικού αερίου, τη χημική βιομηχανία, την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, και αλλού.

Επίσης η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει να διπλασιάσει τις πιστώσεις στα 5,4 δισ. δολ. την επόμενη πενταετία και να διαθέσει 500 εκατ. δολ. για έργα από το προϋπολογισμό «Βοήθεια στην Αφρική», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Πρανάμπ Μουκχερτζί κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής συνόδου Ινδίας-Αφρικής στο Νέο Δελχί.

Επιχειρηματίες και πολιτικοί από τουλάχιστον 32 αφρικανικές χώρες και την Ινδία δεσμεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα να βελτιώσουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις και τις σχέσεις γενικότερα.

Το εμπόριο της Ινδίας με την Αφρική αυξήθηκε από τα 967 εκατ. δολ. το 1991 στα 35 δισ. δολ. το 2008, αλλά παραμένει ακόμη μακριά από το αντίστοιχο της Κίνας που φθάνει τα 100 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα