Kανονικά προχωρά το μετρό Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 09:56

Οι εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς μέσα στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την αρχή και η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη, συνεπώς δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ κοινοτικής χρηματοδότησης, υπογραμμίζει η Αττικό Μετρό σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη, που έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις πάνω από 2 χρόνια, ενώ χαρακτήρισε υποσχέσεις όσα λέγονται για την επέκταση προς την Καλαμαριά.

Παρότι η Αττικό Μετρό παραδέχεται ότι υπάρχει μια μικρή απόκλιση από το σχεδιασμό του μετρό της Θεσσαλονίκης που δεν ξεπερνά τον ένα χρόνο, διάστημα που με δεδομένα τα προβλήματα που εμφανίζονται στην αρχή των μεγάλων έργων, ισχυρίζεται ότι είναι πολύ μικρότερο από τις αποκλίσεις του μετρό της Αθήνας που κατασκευάστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως υποστηρίζει ότι ουδέποτε προέκυψε θέμα χρηματοδότησης και χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβές αυτό που αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης για υποχρηματοδότηση του έργου, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χρηματοδότηση της επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά είναι εξασφαλισμένη, αφού το έργο αυτό έχει εξαρχής ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ).

Διευκρινίζει ότι το έργο προωθείται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και οι μελέτες της επέκτασης προς Σταυρούπολη και αναζητούνται οι πόροι για την κατασκευή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα