Επιδείνωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 13:54
UPD:14:05

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η αντιστροφή του κλίματος αποδίδεται κυρίως στις ενδείξεις ότι αναμένεται πτωτικό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπως υποδεικνύεται από την πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι η Goldman Sachs προέβη σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της για τις γερμανικές μετοχές Munich Re και Allianz.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.827 μονάδες μειωμένος κατά 0,21%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.042 μονάδες με απώλειες 1,14% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.966 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,87%.

H πλειονότητα των κλάδων δέχεται πιέσεις, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα. Οι μετοχές των γερμανικών Munich Re και Allianz υποχωρούν κατά 4,52% και 4,60% αντιστοίχως.

Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες μονοπώλησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP σημειώνει πτώση κατά 2,03%.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρούνται στους τομείς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα