Deutsche Bank: Μείωση τιμής-στόχου σε τραπεζικές μετοχές

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 10:59
UPD:11:13

Η γερμανική τράπεζα μείωσε την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 13,8 ευρώ από 40 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «hold».

Σε μείωση της τιμής – στόχου για τις μετοχές ελληνικών και κυπριακών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, όπως μετέδωσε σήμερα το Reuters.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα μείωσε την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 13,8 ευρώ από 40 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "hold". Επίσης, μείωσε την τιμή-στόχο για την EFG Eurobank στα 5,3 ευρώ από 19 ευρώ, δίνοντας σύσταση "hold" από "sell".

Για την Alpha Bank μείωσε την τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ από 24,5 ευρώ και αύξησε τη σύσταση σε "buy" από "hold". Για την Πειραιώς και την ATEbank δίνει σύσταση "sell" και μειώνει την τιμή-στόχο στα 4,4 ευρώ από 28 ευρώ και στα 0,8 ευρώ από 2,6 ευρώ αντίστοιχα.

Για την Τράπεζα Κύπρου και την Marfin Popular Bank δίνει σύσταση "sell" και "buy" αντίστοιχα από "hold", μειώνοντας τις τιμές-στόχους στα 2,4 ευρώ από 9,5 ευρώ και 6,5 ευρώ αντίστοιχα.

«Οι βασικές μας ανησυχίες αφορούν τις αναδυόμενες αγορές στην Ευρώπη, όπου κάποιες τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση, και όπου οι εκροές κεφαλαίων, ο υπερδανεισμός του τραπεζικού συστήματος και ο δανεισμός σε ξένα νομίσματα έχουν δραματικές συνέπειες για τις τράπεζες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ξένος οίκος.

Όπως επισημαίνει, αν και το κρατικό σχέδιο στήριξης προσφέρει σημαντική ρευστότητα στις τράπεζες, ούτε η Κύπρος, αλλά ούτε και η Ελλάδα, λόγω των δομικών οικονομικών αδυναμιών, δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα