Συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ψηφίστηκε πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΝ
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 13:46

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με την υποστήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την προώθηση της συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας, με το οποίο οριστικοποιείται επίσης το καθεστώς για την ίδρυση και λειτουργία φωτοβολταϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αντιπαράθεσης καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις σχετικά με τις τροπολογίες του υπουργείου Τουρισμού που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο και αφορούν τη λειτουργική ενοποίηση όμορων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για τον αγροτουρισμό.

Ο νέος υπουργός τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος τόνισε ότι με την τροπολογία για την ενοποίηση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων η κυβέρνηση προχωρά σε λειτουργική τακτοποίηση των υπαρχουσών δομών. «Δεν φωτογραφίζουμε κανέναν, ούτε γνωστό, ούτε άγνωστο αλλά λύνουμε διαχρονικά προβλήματα με αποφασιστικότητα» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει μια «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των τουριστικών συγκροτημάτων και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το υπουργείο Τουρισμού για την πυρασφάλεια των τουριστικών μονάδων. Όσον αφορά δε την τροπολογία για τον αγροτουρισμό ο κ. Μαρκόπουλος διευκρίνισε ότι με αυτήν τίθεται σε εκκαθάριση η ΑΕ για τον Αγροτουρισμό που είχε ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή ιδιωτών. «Παρουσιάζουμε μια εταιρεία με μέτοχο το κράτος σε ποσοστό 100% και προχωρούμε ορθά στην προώθηση του αγροτουρισμού στην Ελλάδα» σημείωσε.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Π. Σγουρίδης και Αθ. Μερεντίτη χαρακτήρισαν απαράδεκτη και φωτογραφική την τροπολογία για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σημειώνοντας ότι κατατέθηκε για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Σε αντίστοιχο τόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησαν ότι με την εφαρμογή της τροπολογίας για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για χωροταξικές παραβάσεις με σοβαρότατες περιβαλλοντικές συνέπειες. Επιπλέον, χαρακτήρισαν φωτογραφική τη σύσταση της εταιρείας «Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής» σημειώνοντας ότι πρόκειται για εταιρεία χωρίς σκοπό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα