Στρατηγική συμμετοχή του ομίλου Μ. Ι. Μαϊλλη στην ιταλική 3L

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 15:10
UPD:15:24

Τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας 3L SrI κατά 30%μέσω της θυγατρικής του SIAT S.p.A. ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Μ.Ι.Μαϊλλη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, η 3L είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία ηλεκτρονικού εξοπλισμού και σχεδιασμού software για βιομηχανικές εφαρμογές και έχει έδρα τη Μοδένα της Ιταλίας. Απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό από ηλεκτρονικούς μηχανικούς και σχεδιαστές συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου με ιδιαίτερη έμφαση στις βιομηχανικές εφαρμογές σε γραμμές συσκευασίας. Διατηρεί επίσης συνεργασίες με ένα εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών όπως η Siemens, η Οmron, η Telemecanique και άλλες.

Η νέα συμμετοχή του ομίλου Μαϊλλη διενεργήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της 3L SrI και δεν αποτελεί άμεση εξαγορά. Ο όμιλος διατηρεί προνομιούχα δικαιώματα στο μετοχικό κεφάλαιο της 3L, τα οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα του επιτρέψουν να αυξήσει μελλοντιά τη συμμετοχή του σε πλειοψηφική.

Σύμφωνα με τον κ. Μαϊλλη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, «η πρόσφατη αυτή στρατηγική συμμετοχή θα επιτρέψει στον όμιλο να ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά του στην επέκταση του προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Η συμμετοχή αυτή δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακος στην παραγωγή συστημάτων και μηχανών συσκευασίας όχι μόνο στις παραγωγικές μονάδες της Ιταλίας αλλά και στις υπόλοιπες θυγατρικές παραγωγής μηχανών του ομίλου (Γερμανία, Αγγλία, Καναδάς) ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα