Μεικτές τάσεις

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 00:01

Διστακτικοί ήταν χθες οι επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια, προσπαθώντας να επιλέξουν μεταξύ του κλίματος αισιοδοξίας, μετά την ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και των ανησυχιών για παρατεταμένη φάση οικονομικής επιβράδυνσης.

Η αναποφασιστικότητα των επενδυτών ήταν έκδηλη στις μεικτές τάσεις που επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στα οριακά κέρδη της Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,6%, στις 184,52 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης ενισχύθηκε κατά 0,5%, στις 4.261,15 μονάδες, ο CAC της αγοράς του Παρισιού υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ τα σενάρια περί εθνικοποίησης και άλλων τραπεζών από τη βρετανική κυβέρνηση άσκησαν πιέσεις στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,8%, κλείνοντας στις 4.059,88 μονάδες.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμπτε χθες έναντι του δολαρίου, ενώ οι φήμες ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναγκασθεί να εθνικοποιήσει και άλλες τράπεζες οδήγησαν τη στερλίνα σε ελεύθερη πτώση.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επτάμισι ετών έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας ιστορικό ναδίρ έναντι του γιεν. Από τις αρχές της εβδομάδας, η στερλίνα καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 7% έναντι του δολαρίου, λόγω των ανησυχιών μήπως το δεύτερο πακέτο μέτρων, που ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας η βρετανική κυβέρνηση, δεν σταθεί αρκετό για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα