Στα ύψη οι μετοχές της Apple

Στον απόηχο πωλήσεων - ρεκόρ
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 09:58

¶νοδο έως 12% σημείωσαν οι μετοχές της Apple, καθώς η ζήτηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής αγοραστικής περιόδου, το περασμένο τρίμηνο, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, αμβλύνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την υγεία του Στιβ Τζομπς.

Η ζήτηση από το εξωτερικό για τα προϊόντα iPod, Macintosh και iPhone κατάφερε να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στις ΗΠΑ και ώθησε τις πωλήσεις της εταιρείας πάνω από τα 10 δισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το κασέ των προϊόντων της Apple βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει τις παραγγελίες της και να επιβάλει μεγαλύτερες τιμές, παρά τη συρρίκνωση της οικονομίας, τις απώλειες θέσεων εργασίας και τη μείωση των καταναλωτικών δανείων.

Αναβαθμίζοντας τα μοντέλα του και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του σε νέες χώρες, ο αμερικανός κολοσσός κατάφερε να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στη χειρότερη εορταστική σεζόν των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Οι μετοχές του ενισχύθηκαν χθες, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, έως 9,87 δολάρια στα 92,70 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η Apple την Τετάρτη, τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης κατά 1,5% στα 1,61 δισ. δολάρια ή 1,78 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 10,2 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 5,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα