Μείωση τιμών από την British Gas

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:56

Σε μείωση τιμών κατά 10% προχώρησε η British Gas –η πρώτη μεγάλη εταιρεία ενέργειας που ανακοινώνει μείωση τιμών μετά το 2007.

Οι νέες τιμές θα ισχύουν από τις 19 Φεβρουαρίου και από τη μείωση υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μεταβολή του τιμολογίου σημαίνει εξοικονόμηση 84 λιρών ετησίως κατά μέσο όρο για κάθε νοικοκυριό που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

«Στην British Gas καταλαβαίνουμε ότι οι λογαριασμοί ενέργειας είναι ένα σημαντικό έξοδο και γι’ αυτό δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις καλύτερες τιμές τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φιλ Μπέντλεϋ. «Η μείωση της τιμής θα δώσει μια ανάσα στους πελάτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τα χρήματά τους και θα συνεχίσουμε να κάνουμε γι’ αυτούς ό,τι μπορούμε, όταν μπορούμε».

Το πρώτο μισό του περασμένου έτους οι τιμές στον κλάδο ενέργειας είχαν σημειώσει άνοδο, με αποκορύφωμα το αργό που τον Ιούλιο ξεπέρασε τα 147 δολ. το βαρέλι. Έκτοτε, οι τιμές σημείωσαν κατακόρυφη πτώση παράλληλα με την υποχώρηση της οικονομίας που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για ενέργεια.

Μετά την τελευταία διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που προκάλεσε ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι Βρετανοί έμποροι εξήγαγαν φυσικό αέριο στην ηπειρωτική Ευρώπη για κάλυψη των αναγκών, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα