Επέστρεψαν στα μπλόκα τους

Εν αναμονή ανακοίνωσης νέων μέτρων οι αγρότες
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:33
UPD:12:49

Κλειστή παραμένει και η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών.

Επέστρεψαν δριμύτεροι και σήμερα στα μπλόκα τους οι αγρότες, μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους τους από τη Θεσσαλία, αναμένοντας εντός των επόμενων ημερών τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Χαώδης είναι η κατάσταση στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα στις Σέρρες όπου έχει σχηματιστεί ουρά φορτηγών που αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, καθώς παραμένει κλειστός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στο τελωνείο της Εξοχής – που παραμένει επίσης κλειστό- καθώς από εκεί διέρχονται μόνο επιβατηγά αυτοκίνητα.

Χθες το βράδυ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών του δήμου Μητρουσίου, Γιάννης Τουρτούρας, οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, πέρασαν με τα τρακτέρ τους στο βουλγαρικό έδαφος για περίπου δύο ώρες.

Κλειστή και η Εγνατία Οδός στους κόμβους Στρυμώνα και Χρυσούπολης. Οι οδηγοί εξυπηρετούνται από τις παλιές εθνικές οδούς Σερρών – Δράμας και Καβάλας - Ξάνθης.

Κλειστή παραμένει και η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών.

Στη Βοιωτία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον κόμβο του Κάστρου, ενώ έχει αποκλειστεί η σιδηροδρομική γραμμή στη Λοκρίδα.

Τεμαχισμένη όμως εξακολουθεί να είναι και η Κρήτη λόγω του μπλόκου στη θέση Πλατάνι του νομού Χανίων, καθώς οι αγρότες περιμένουν τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι τους.

Στην περιοχή του αποκλεισμού θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα αγρότες από όλο το νομό, όπου, αφού ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία τους, θα πάρουν αποφάσεις για να κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα