Στη Βουλή ο κυρωτικός νόμος για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ Πειραιά

Συνάντηση Παπαληγούρα με τον πρωθυπουργό
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 13:43
UPD:13:53

Κατά τη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της προώθησης του κυρωτικού νόμου για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην κινεζική COSCO. Τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο κ. Παπαληγούρας, προχωρούμε στην κατάθεση και στη συζήτησή του απο τη Βουλή.

Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και η κάλυψη των αναγκών της νησιωτικής Ελλάδος βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνεργασίας του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Οπως είπε ο κ. Παπαληγούρας, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την ακτοπλοΐα και την προσπάθεια κάλυψης όλων των αναγκών του νησιωτικού χώρου, καθώς και για τα κονδύλια που διατίθενται ώστε να επιδοτηθούν οι άγονες γραμμές και να διασφαλιστεί η αναγκαία συγκοινωνία των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας μετά τα διοικητικά κέντρα των νησιών, τον Πειραιά ή ακόμη και με τη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις Α. Παπαληγούρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Α. Παπαληγούρα

Κατά τη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της προώθησης του κυρωτικού νόμου για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην κινεζική COSCO. Τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο κ. Παπαληγούρας, προχωρούμε στην κατάθεση και στη συζήτησή του απο τη Βουλή.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Λιμενικού Σώματος και στις προτεραιότητες του υπουργείου, αλλά και στα τεκταινόμενα στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς για το θέμα των άγονων γραμμών, ο κ. Παπαληγούρας υπενθύμισε ότι σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, διασφαλίστηκαν οι πόροι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα των νησιών των άγονων γραμμών.

Για την κριτική ΠΑΣΟΚ

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα απο όποιον καταγγέλει την κυβερνητική πολιτική». «Μέχρι τώρα ήταν ανάλγητη τάχα η κυβερνητική πολιτική, τώρα υπάρχει ενδεχομένως η κατηγορία απο πλευράς ΠΑΣΟΚ ότι υπερβαίνουμε τις δυνατότητες. Φοβούμαι όμως ότι λησμονούν ότι τα δικά τους μέτρα και τα δικά τους θα είναι πέρα απο τις σημερινές αντικειμενικές δυνατότητες της οικονομίας», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Για την απαγωγή Παναγόπουλου

Σε ερώτηση για την απαγωγή του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου και το κατά πόσο δυσχεραίνει τη λειτουργία των εφοπλιστών στον Πειραιά και την Ελλάδα, ο κ. Παπαληγούρας αρκέστηκε να πει πως «το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η ευτυχής κατάληξη δημιουργεί ένα θετικό κλίμα». «Ασφαλέστετα η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρώπινα δυνατόν ώστε να διασφαλιστεί το κλίμα της ηρεμίας και του αισθήματος ασφάλειας που είναι αναγκαίο για τον τόπο», συμπλήρωσε.

«Κανένα αίτημα χρήσης ελληνικού λιμανιού»

Τέλος, ερωτηθείς με αφορμή δημοσίευμα, εάν έχει υποβληθεί νέο αίτημα απο τις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθεί άλλο λιμάνι, εκτός απο τον Αστακό, ο κ. Παπαληγούρας απάντησε αρνητικά: «Όχι δεν έχει. Δεν έχει κανένα άλλο αίτημα διατυπωθεί πέραν ενός εντελώς καθημερινού αιτήματος, που δεν σχετίζεται με την περιοχή για την οποία συζητούμε», είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα