ΔΕΠΑ: Αποκαταστάθηκε η ροή ρωσικού αερίου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 15:11
UPD:15:16

Αποκαταστάθηκε σήμερα η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), σταμάτησε και η τροφοδοσία της βουλγαρικής αγοράς από την Ελλάδα με φυσικό αέριο, που, κατά τη διάρκεια της κρίσης, προερχόταν από τον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας.

Η τροφοδοσία της χώρας μας με ρωσικό φυσικό αέριο είχε διακοπεί στις 6 Ιανουαρίου λόγω της Ρωσο-Ουκρανικής διένεξης για το αέριο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης η οποία δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς ενώ δυνητικά θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με μείωση ή διακοπή εφοδιασμού των νοικοκυριών, των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και της βιομηχανίας.

Οι ανάγκες της εσωτερικής αγοράς καλύφθηκαν πλήρως και με απόλυτη ασφάλεια απο τον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας που ανεφοδιαζόταν με έκτακτα φορτία υγροποιημένου αερίου τα οποία εξασφάλισε η ΔΕΠΑ, σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα