¶μεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης του τουρισμού ζητά ο ΣΕΤΕ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 16:06

¶μεση νομοθέτηση και των 14 μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη του τουρισμού, χωρίς τροποποιήσεις, αλλαγές και χρονικούς περιορισμούς, και ταυτόχρονη εφαρμογή τους, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αφίξεων και απασχόλησης με συνεπακόλουθη κατάρρευση πολλών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων του τουρισμού.

«Για το 2009, μια ενδεχόμενη πτώση της τάξεως του 10% στον τουριστικό τομέα, θα επιφέρει μια συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξεως του 2% και θα προσθέσει 50.000 ανέργους», προειδοποιεί ο Οργανισμός.

Παράλληλα, επισημαίνει τη σημαντική συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τονίζει πως ο τομέας «είδε μετά από δεκαετίες διαχρονικής αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων να λαμβάνονται επιτέλους κάποια πρώτα, αλλά απόλυτα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του σημαντικότερου τομέα της οικονομίας αλλά και για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του, σε όφελος της εθνικής οικονομίας και συνεπώς και της κοινωνίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα