Ειδική ομάδα εργασίας για διασταυρώσεις ΦΠΑ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 16:18
UPD:16:22

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση των επαφών και συσκέψεων του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, με υπηρεσιακούς παράγοντες Εφοριών, Τελωνείων, ΥΠ.Ε.Ε. και την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Στις συσκέψεις αυτές παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διασταυρώσεων ενεργών επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Α΄, Β΄, Γ΄ κατηγορίας ΚΒΣ.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

1. Από τις 792.000 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ΚΒΣ και έχουν υποβάλλει εκκαθαριστικές δηλώσεις έτους 2007, οι 88.500 δεν έχουν υποβάλει κάποια από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ έως τον Σεπτέμβριο 2008.

2. Από τις 78.000 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και έχουν υποβάλει εκκαθαριστικές δηλώσεις έτους 2007, οι 5.500 δεν έχουν υποβάλει κάποια από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ έως τον Σεπτέμβριο 2008.

Με εντολή του Υφυπουργού τα αποτελέσματα αυτών των διασταυρώσεων θα σταλούν στις ΔΟΥ και παράλληλα η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου θα δώσει οδηγίες προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα οι σχετικοί φορολογικοί έλεγχοι.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση με υπουργική απόφαση ειδικής ομάδας εργασίας για τις διασταυρώσεις με επικεφαλής τον Γ.Γ. της ΓΓΠΣ, η οποία θα αναζητεί και θα προτείνει νέους τρόπους αποτελεσματικών διασταυρώσεων.

Η λειτουργία της θα είναι διαρκής και θα επικαιροποιεί τις προτάσεις της με βάση το είδος της παραβατικότητας και τις μεθόδους φοροδιαφυγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα