Απώλειες του χρυσού

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 05:58
UPD:06:08

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν και το δολάριο ισχυροποιήθηκε, τονώνοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού και εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι, 1,3% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα, κινήθηκαν πτωτικά καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ πριν από την ανακοίνωση για την βιομηχανική παραγωγής και τις υπηρεσίες στην Ευρώπη. Ο χρυσός που συνήθως ακολουθεί την αντίθετη πορεία από το δολάριο βρίσκεται 2,9% χαμηλότερα φέτος καθώς το ευρώ υποχώρησε 7,6% έναντι του δολαρίου.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,4% στα 853,75 δολ. η ουγγιά στις 9:12 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά την άνοδο 0,3% που σημείωσε χθες. Το ασήμι υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 11,36 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,6% φθάνοντας τα 853,30 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), ενώ ο χρυσός στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.451 γιέν το γραμμάριο (856 δολ. η ουγγιά).

Το ευρώ οδεύει να σημειώσει απώλειες για τέταρτη εβδομάδα έναντι του δολαρίου καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής και υπηρεσιών στην Ευρώπη υποχώρησε στο 37,4 τον Ιανουάριο, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1988 που άρχισε ο υπολογισμός του. Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,2982 ανά ευρώ από 1,3001 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη.

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη καθώς κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ έδειξε μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση των αποθεμάτων του καυσίμων καθώς τα μικρότερα εταιρικά κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία σηματοδότησαν την επιδείνωση της ύφεσης. Το πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε 81 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 42,86 δολ. το βαρέλι στις 9:51 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα