Pfizer: Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Wyeth

Προς 60 δισ. δολάρια
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 08:41
UPD:09:27

Στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Wyeth βρίσκεται η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, Pfizer Inc., σε μία συμφωνία ύψους έως 60 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες και η τελική συμφωνία δεν έχει κλείσει, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και κατάρρευσής της λόγω της εύθραυστης κατάστασης του τραπεζικού συστήματος, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η Pfizer που εδρεύει στη Ν. Υόρκη ενδέχεται να προχωρήσει στην εξαγορά της Wyeth με μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με την WSJ.

Μια πιθανή συγχώνευση των δύο φαρμακοβιομηχανιών θα δημιουργήσει μία εταιρεία με πωλήσεις άνω των 70 δισ. δολ. και με κατοχή των καλύτερων φαρμάκων από πλευράς πωλήσεων τόσο για τη χοληστερίνη όσο και για την αρθρίτιδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Τέφρι Κίντλερ, έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του για απόλυση προσωπικού και αναδιοργάνωση της εταιρείας με στόχο τη μείωση του κόστους και την επιτάχυνση της ανάπτυξης για τα πιο κερδοφόρα σκευάσματα.

Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν απώλειες 1,5% φθάνοντας στα 17,21 δολ. χθες στη Ν. Υόρκη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 116 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Wyeth υποχώρησαν 1,9% φθάνοντας στα 38,33 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα