Ο δικηγόρος Γρηγόρης Τιμαγένης πρόεδρος του ΝΑΤ

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 15:23
UPD:15:27

Ο δικηγόρος, Γρηγόρης Τιμαγένης, ορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα.

Ο Γρηγόρης Ι. Τιμαγένης είναι διδάκτωρ Νομικής και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πειραιά, όπου εργάζεται από το 1972.

Εκτός από το Πτυχίο Νομικής έχει και Πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως και Master και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στο Ναυτικό Δίκαιο και Δίκαιο της Θαλάσσης.

Έχει μετάσχει με την Ελληνική Αντιπροσωπεία ως εκπρόσωπος του ΝΕΕ σε πολλές διεθνείς Διασκέψεις, μεταξύ των οποίων και στην Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης, σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ έχει διδάξει και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Δίκαιο της Θαλάσσης.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ, 1989-1995) και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτικού Δικαίου (CMI, 2000-2008). Είναι μέλος πολλών εθνικών και διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων αλλά και ενώσεων που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του Πειραιά ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων σε θέματα νομικά και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και το δίτομο βιβλίο G.J.Timagenis, International Control of Marine Polution, (Διεθνής Έλεγχος της Θαλάσσιας Ρύπανσης), Oceana Publications, New York- Sitjhoff, The Netherlands, 1980.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα