Ζημίες 1,47 δισ. € για τη Philips

Οι πρώτες σε διάστημα έξι ετών
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 09:41
UPD:10:31

Τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες σε διάστημα σχεδόν έξι ετών ανακοίνωσε σήμερα η Royal Philips Electronics, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, έπειτα από διαγραφές στην αξία των μεριδίων της στην LG Display και την NXP.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο καθαρές ζημίες 1,47 δισ. ευρώ ή 1,57 ευρώ ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,39 δισ. ευρώ ή 1,30 ευρώ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Πρόκειται για τις πρώτες ζημίες που ανακοινώνει η Philips από το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι σκοπεύει να σταματήσει τις επαναγορές μετοχών, προκειμένου να προστατεύσει τη ρευστότητά της. Επίσης, θα προχωρήσει σε 6.000 απολύσεις με στόχο την εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 1,24 δισ. ευρώ, κατά μέσο όρο. Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου υποχώρησαν στα 7,6 δισ. ευρώ από 8,37 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τις ανέμεναν στα 7,2 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, η Philips ανακοίνωσε πως θα διαγράψει την αξία των μεριδίων της στην LG Display, τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) στον κόσμο, και στην NXP, την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών, κατά 1,1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα