Halliburton: Κάμψη 32% στα κέρδη δ’ τριμήνου

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 14:50

Κάμψη της κερδοφορίας της κατά 32% ανακοίνωσε η Halliburton για το τέταρτο τρίμηνο, επικαλούμενη την πτώση των τιμών του αργού και τις δαπάνες για τερματισμό της έρευνας που είχαν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές σχετικά με υπόθεση δωροδοκίας σε πρώην θυγατρική της.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, υποχώρησαν στα 468 εκατ. δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή από 690 εκατ. δολάρια ή 75 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Halliburton, οι δαπάνες, ύψους 559 εκατ. δολαρίων, για τη διευθέτηση της ανωτέρω υπόθεσης με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ ξεπέρασαν το ποσό που είχε «βάλει στην άκρη» η εταιρεία για υποχρεώσεις προς τρίτους.

Οι παραγωγοί πετρελαιοειδών σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, μετά τη ραγδαία πτώση των τιμών πετρελαίου κατά 56% το τέταρτο τρίμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Halliburton ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, επικαλούμενη το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα